Limiet van 130 procent: bij het repareren van gebruikte onderdelen

Na een ongeluk is de schok groot: hoe moet je betalen voor de kapotte onderdelen en vooral de reparatie? Een rechtbank besliste nu dat de 130-Prozent-Grenze ook een reparatie met gebruikte onderdelen toepast en de verzekering moet betalen. di Het repareren van een auto kan snel duur worden. Na een ongeval gebruikt de verzekering meestal de limiet van 130 procent, die ook de reparatie van de onderdelen van de auto overneemt.

Bij het vergoeden van reparatiekosten moet de verzekering maximaal 130 procent van de vastgestelde vervangingskosten vervangen. . Zelfs in gevallen waarin deze grens kunnen ontmoeten alleen gebruik onderdelen



komen om deze visie, een vonnis van de rechtbank van Marburg (Az. 9 C 759/13), waardoor de werkgroep Verkeer Wet van de Duitse Orde van Advocaten ( DAV) gemeld. In het geval bij een 13-jarige BMW werd beschadigd bij een ongeval. De vervangingswaarde bedroeg de experts van 6.400 euro en reparatiekosten 8600 Euro. De gewonde verliet zijn auto met het gebruik van gebruikte onderdelen te herstellen voor 8200 euro.



Volgens de rechtbank moet de verzekering deze reparatiekosten dekken, omdat de grens van 130 procent van de vervangingswaarde niet is overschreden. En zelfs als het gebruik van gebruikte onderdelen het mogelijk maakte om hieraan te voldoen, is er, vooral met betrekking tot de leeftijd van het voertuig, een professionele reparatie vooraf.



Juridische informatie verkeerswetgeving

Popular

Recent Posts

Blogarchief