Bananenplant groeit te groot: een deel van de substammen verwijdert

Een bananenplant kan voor wat tropische flair zorgen in het appartement. Ze neemt echter soms veel ruimte in beslag. Als u de plant wilt terugbrengen tot een geschikte maat, moet u voorzichtig zijn. di De banaan houdt van hoge luchtvochtigheid en veel natuurlijk licht. Een badkamer met raam bevindt zich daarom op een goede locatie voor de plant.

De banaan groeit snel. Als het te groot wordt voor de locatie in de kamer, kunnen hobbyduinders een deel van de deelstammen verwijderen, adviseert het bloemenbureau.



De plant zal hierdoor nieuwe zijscheuten ontwikkelen. Maar je moet voorzichtig zijn met de bladeren: ze zijn erg gevoelig en breken snel af.



De plant is inheems in Australië en Zuidoost-Azië. In dit land gedijt het goed in de kamer, waar het veel daglicht nodig heeft op een lichte of gedeeltelijk in de schaduw gestelde locatie. Vooral in het groeiseizoen van de lente tot de zomer, moet de kamertemperatuur 20 tot 28 graden zijn. Het mag in de winter niet minder zijn dan 10 graden, anders bevriest de banaan.



Goed is ook een hoge luchtvochtigheid. Hobby-tuiniers moeten de plant regelmatig spuiten met een waterstraal en de grond goed vochtig houden, adviseert het bloemenbureau.

Popular

Recent Posts

Blogarchief