Barbecues en branden in Zweden zijn verboden vanwege bosbrandgevaar

Verschillende bosbranden woeden nu in Zweden. Reizigers moeten daarom controleren of hun geplande route redelijk is. Er is ook een streng kampvuur en grillverbod. ein waldbrand in der nähe von ljusdal in schweden. Een bosbrand nabij Ljusdal in Zweden.

In Zweden mogen vakantiegangers momenteel geen vuren steken vanwege tal van bosbranden en grillen niet in de natuur. Het ministerie van Buitenlandse Zaken vestigt de aandacht op dit.



Er is een verhoogd risico op bosbranden in het hele land, volgens de reis - en veiligheidsinformatie voor Zweden. Van de huidige branden zijn met name de provincies Dalarna, Jämtland en Gävleborg in Noord - en Midden-Zweden getroffen. Toeristen moeten hun reisplannen controleren. Wegen kunnen gesloten zijn als gevolg van brandbestrijding.



Volgens het Zweedse noodoproepcentrum woeden er overal in het land ongeveer 40 branden in de bossen. Het vuur verspreidt zich snel, omdat het in Zweden erg droog is. Wekenlang heeft het niet goed geregend. Alles helder is niet in zicht.



Reis - en veiligheidsinformatie voor Zweden



Engels nieuws uit Zweden (Radio Zweden)



Nationale website voor noodinformatie

Popular

Recent Posts

Blogarchief