Belastingsigaretten: geschenk aan familie

Aan familieleden kunnen belastingvrije sigaretten worden gegeven. Dit is beslist door de Federal Finance Court in München. Een schending van de douanevoorschriften is in dit geval niet beschikbaar. ein bündel zigaretten. (bild: christian charisius/dpa) Een hoop sigaretten. (Foto: Christian Charisius / dpa)

Belastingvrije sigaretten mogen aan familieleden worden gegeven. Dit is beslist door de Federal Finance Court in München. Een schending van de douanevoorschriften is in dit geval niet mogelijk.



Niet-rokers mogen in het buitenland belastingvrije sigaretten kopen en deze aan hun familieleden geven. Dit was niet een schending van de douanewetgeving, de federale fiscale Hof (BFH) in München op woensdag (30 november) publiceerde koos arrest (Zaaknummer: VII R 59/10). Omdat in het advies ook dat betrekking heeft op een gevangene, die koopt zijn eigen wil cadeaus voor naaste familieleden.



In het geval bij een familie was naar Polen, waar een vrouw, haar vader en beide grootouders ooit een slof sigaretten tax-free gewinkeld. Toen gaven ouderen hun sigaretten aan de vrouw, maar dit werd gestopt op de reis naar huis met een mobiele tarieflijst en de ambtenaren maakten de meeste sigaretten veilig, omdat ze hun eigen behoeften van de vrouw overtroffen. Aan de andere kant klaagde de laatste en had nu gelijk.



Het belastingvoordeel is niet alleen voor rokers die goedkope sigaretten op voorraad hebben voor hun eigen behoeften in andere lidstaten, maar ook voor degenen die hen worden gegeven, aldus rechters. De voorwaarde is dat er geen transportbedrijf is ingeschakeld.

Popular

Recent Posts

Blogarchief