Blijf uit de buurt van koraalketens

Een prachtige schaal als souvenir voor de vakantie: het zou beter moeten doen zonder toeristen. U kunt de bescherming van soorten schenden. En dat is geen triviale overtreding.

Een prachtige schelp als souvenir voor de vakantie: dit zou beter zonder toeristen kunnen. U kunt de bescherming van soorten schenden. En dat is geen triviale belediging.



Hoewel koraalkettingen of reusachtige mossels schijnbaar legaal zijn op de vakantiebestemming, kunnen toeristen het beter af houden. Omdat souvenirs gemaakt van dierlijk materiaal, dus bijvoorbeeld tassen gemaakt van slang of krokodillenleer, de bescherming van soorten schenden. En dat is geen triviale overtreding, waarschuwt de organisatie Aktion Tier. In geval van twijfel zijn vakantiegangers daardoor strafbaar. Volgens de CITES mogen ongeveer 30.000 dier - en plantensoorten niet worden verhandeld. Als de douane illegale souvenirs ontdekt, riskeren ze een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar of boetes van maximaal € 50.000.



Reizigers moeten daarom bij het douanekantoor of het Federaal Agentschap voor Natuurbescherming voor beschermde soorten op hun vakantiebestemming navragen. Als je echt iets wilt meenemen, moet je alternatieven gebruiken zoals aardewerk en mandenmakerswerk of sieraden gemaakt van glaskralen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief