Bodemonderzoek moet beschikbaar zijn vóór planning

Gebouw wil goed gepland zijn. Zelfs vóór de baanbrekende ceremonie moet er een deskundig advies voor de ondergrond - dwz de bodem - beschikbaar zijn. De basis moet eindelijk veilig zijn. Zelfs met uitzonderingen moeten bouwers enkele regels volgen. vo Voordat een huis wordt gepland, moet er een grondonderzoek zijn.

Voordat bouwers hun huis plannen, moet er een ondergrondrapport beschikbaar zijn. Alleen dan kan de onderbouw van een huis technisch correct en veilig worden ontworpen, legt de Vereniging van particuliere bouwers uit.



Let op bij het bouwen als bouwplannen al beschikbaar zijn, hoewel de vloer nog niet is beoordeeld. In dergelijke gevallen kan het kostbaar zijn voor bouwers: als de grond onverwachte problemen veroorzaakt, bestaat het risico extra kosten te maken.



Zelfs als de ondergrond deel uitmaakt van het constructiecontract, moeten bouwers oplettend zijn. De resultaten van het deskundigenrapport tellen immers mee. Onder bepaalde omstandigheden is de contractuele berekening van de bouwkosten niet langer correct, omdat de structuur van de vloer een duurdere onderbouw nodig maakt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de afdichting van de kelder duurder moet worden gemaakt vanwege onderdrukkend grondwater. Om deze reden moeten bouwers eerst het land kopen, dan een bodemonderzoek laten maken en vervolgens de onderhandelingen over het bouwcontract aangaan.

Popular

Recent Posts

Blogarchief