Bosbeleggingen zijn speculatieve investeringen

Hout is een belangrijke grondstof. Maar marktontwikkeling is vaak onzeker - bijvoorbeeld wanneer stormen en branden de oogst verminderen. Voorstanders van consumenten waarschuwen retailbeleggers daarom voor investeringen in bossen. hol Hout is een waardevolle natuurlijke hulpbron. Niettemin moeten beleggers hun hele vermogen niet investeren in bossen, adviseert het consumentencentrum Bremen.

Investeerders kunnen hun geld beleggen in bossen en hout - er zijn directe investeringen, aandelen, certificaten, obligaties of winstdelingsrechten. Maar het consumentencentrum Bremen raadt het af.



Dit zijn speculatieve investeringen. In het beste geval zijn bosinvesteringen zinvol als bijmenging in het depot. Kleine beleggers en spaarders zouden helemaal niet moeten investeren.



Bovendien zouden alle andere beleggers alleen geld moeten gebruiken dat ze op lange termijn niet nodig hebben. Omdat langetermijninvesteringen van 20 tot 25 jaar niet ongebruikelijk zijn. Een vroege exit is niet mogelijk of alleen met grote verliezen.



Waarom is dat? Investeringen in het ruwe hout zijn afhankelijk van de vraag en de prijzen voor hout en houtproducten, verklaren de voorstanders van de consument. Beloofde rendementen zijn daarom alleen voorspellingen. Noch zouden investeerders een garantie kunnen worden gegeven voor het succesvol in de handel brengen van hout, noch voor de succesvolle wederverkoop van een bosbezit. En de natuur kan toeslaan: Storms en branden vernietigen dieBäume, het hout verliest door ongedierte in waarde



Over de Consumer Bremen


.

Popular

Recent Posts

Blogarchief