Consumententijdschrift NDR: vissen in supermarkten worden vaak "geveegd&quot

Garnalen en voedselvis spinnen vaak samen wanneer ze in de pan worden gelegd om te bakken. De reden hiervoor is nu een televisieprogramma dat wordt gevolgd. fisc Het oppompen van vis met water is niet verboden, maar moet wel worden aangegeven.

Garnalen en voedselvis spinnen vaak samen wanneer ze in de pan worden gelegd om te braden. De reden hiervoor wordt nu gevolgd door een televisieprogramma.



Vis en garnalen uit de supermarkt worden vaak "geveegd" volgens onderzoek van het NDR-consumenten - en zakenmagazine "Markt" (maandag / 20:15 uur). Deze producten zouden zwaarder worden gemaakt met water en vervolgens duurder worden om te verkopen. Volgens NDR waren 23 vissen op een "puntachtige manier" gekocht om ze op vreemd water en additieven te laten onderzoeken. Twaalf daarvan waren opvallend en werden naar het laboratorium gestuurd - om vijf uur was er een kunstmatig verhoogde hoeveelheid water gevonden. Bijna elke vierde steekproef van schol, pangasius en garnalen werd overspoeld met vreemd water, meldt het tv-magazine.



"Het is niet toegestaan ​​om water aan een product toe te voegen," zei Elke Müller-Hohe van de Gesellschaft Deutscher Chemiker, die ook werkzaam is in het Staatsonderzoeksbureau in Freiburg. "Maar je moet het markeren zodat de consument deze producten duidelijk kan onderscheiden van onbehandelde." Slechts één fabrikant had echter het gebruik van additieven voor de vervalste producten van het "marktmonster" aangegeven.



Jörg Oehlenschläger, voormalig wetenschappelijk directeur van het Federaal Kenniscentrum voor de visserij, zei: "Vooral met garnalen doelbewust aan toegevoegd zijn toevoegingen aan water te binden, want dat is gewoon een zeer dure goederen"

Popular

Recent Posts

Blogarchief