Dat is hoe boerenkool op tafel komt

Consumenten herkennen verse boerenkool op zijn scherpe en donkere bladeren. In de winter mag er geen boerenkool op het bord ontbreken. De groenten zijn populair. En terecht: boerenkool smaakt en biedt voldoende vitamines die je nodig hebt in het koude seizoen. Aankoop: Kale is een typische wintergroente en daarom alleen vers verkrijgbaar in het koude seizoen. Bij het kopen van consumenten moeten ervoor zorgen dat de bladeren fris en donker zijn, verklaart de Kamer van Landbouw Nedersaksen. Aan de andere kant, als ze zacht en rubberachtig zijn of gele tips hebben, is de kool al ouder.



Bereiding: Verse boerenkool kan het beste direct na aankoop door de consument worden bereid. Omdat de groenten snel verwelken. Het heeft een groot bladoppervlak waarover veel water verdampt, legt de Provinciale Vereniging van Rijnlandse groentetelers uit. Het grote gebied ontstaat door het sterke kabbelen van de bladeren. Verminder verdamping als de kool wordt bewaard in een foliezakje.



Blancheren: de Nedersaksische Kamer van Landbouw adviseert de bladeren te blancheren en vervolgens zachtjes te stomen of te stomen. Bovendien moet er niet te veel vet worden toegevoegd of worden vette bijgerechten geserveerd - waardoor de kool met weinig calorieën gemakkelijk een echte calorie-bom wordt.

> Heerlijk: Kale is een klassieke metgezel van Kassler of Mettwurst. Maar ook de combinatie met peren biedt zichzelf. Ze worden gepeld en gekookt als geheel op de groenten, zoals de vereniging aanbeveelt.



Vitaminen: boerenkool is rijk aan provitamine A, vitamine C, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Het bevat ook veel vezels.

Popular

Recent Posts

Blogarchief