De annuleringsbepaling voor de veehouderij moet duidelijk zijn

katz Kat bij het raam: Huurders moeten weten aan welke voorwaarden het verbod op veeteelt gebonden is.

In de huurovereenkomst moet duidelijk worden aangegeven onder welke voorwaarden de verhuurder een houderijvergunning kan intrekken. Anders is een dergelijke herroepingsclausule niet effectief, oordeelde de rechtbank van Berlijn.



In dit geval bewaarde een huurder verschillende honden in zijn appartement in Berlijn en schafte deze zelfs na het verzoek van de verhuurder niet af. Toen kondigde de huisbaas hem aan en diende een uitzettingactie in. maar dat hij mislukt (Az. 63 S 493/12) vóór de officiële en regionale rechtbank. Over de zaak, de Journal verslagen, "Land Ownership" (uitgave 20/2013). De rechtbank de zorg van de verhuurder op grond van het feit dat de huurder had "opzettelijk in strijd met niet meer dan onbeduidend" ontslagen door de hond houden van zijn contractuele verplichtingen.



In de overeenkomst is aangegeven dat een vergunning voor vee te allen tijde zonder opgaaf van redenen kan worden ingetrokken. Deze clausule bestraft de huurder onevenredig, omdat niet precies wordt vermeld aan welke voorwaarden hij volgens de rechters moet voldoen. De verhuurder had ook niet kunnen aantonen dat het appartement is beschadigd door de houding van de honden of de emanaties van de dieren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief