De kerstboom kan organisch zijn - Tips voor het kiezen van

stamm Komt mijn boom van een duurzame plantage? Wie wil starten milieuvriendelijk in Kerstmis, moet hier aandacht aan besteden bij het kopen van de spar.

Iets goeds doen voor het milieu - dat is ook mogelijk met Kerstmis. Als de spar afkomstig is van een milieuvriendelijke plantage, is er al veel gewonnen. Waar moeten consumenten naar zoeken?



Wie een biologische kerstboom wil kopen, moet letten op het juiste zegel van herkomst. Deze bestaan ​​in bijna alle deelstaten, legt het Schutzgemeinschaft Deutscher Wald in Bonn uit. Ze garandeerden dat de boom uit de omgeving kwam. Lange transportroutes zorgen voor hogere emissies van verontreinigende stoffen.



De gemeenschap raadt ook aan de leverancier te vragen of de boom is gegroeid op groene plantages. Ecologisch georiënteerde telers verbouwden hun gewassen met de hand en graasden schapen en gebruikten ook geen onkruidverdelgers.



Kerstbomen groeien niet alleen op plantages. Voor veel boseigenaren zijn de bomen nu een product van de nodige bosverzorging. In dit verband beveelt de Association of German Forest Owners Associations (AGDW) aan om aandacht te besteden aan het PEFC-certificaat voor duurzaam bosbeheer. Het wordt gekenmerkt door bosbeheer, waarbij bijvoorbeeld plaatsen van gekapte bomen worden herbebost. En het zal niet meer hout raken dan teruggroeien.

Popular

Recent Posts

Blogarchief