De zonnedauw trekt zich terug in de slaapstand

de De zonnedauw - hier de Kaapse zonnedauw (Drosera capensis) - heeft een rustperiode nodig in de winter.

De natuur heeft veel manieren gevonden om zich aan de seizoenen aan te passen. Sommige planten verliezen hun bladeren, de zonnedauw trekt zich terug in een winterknop. Echter, alleen de inheemse soorten.



Een hei-bed brengt variatie in de tuin en biedt ruimte voor ongewone planten. Sommige soorten van de Zonnedauw (Drosera spec.) Kan hier zelfs overwinteren, legt de Vereniging van Duitse Tuinvrienden (BDG) in Berlijn uit. Om nog een sterke vorst overleven, vleesetende planten gebruiken een truc: Ze trekken zich terug in een Hibernakel genaamd Winterknopse en dus geduldig wachten op de lente



De BDG adviseert bij de selectie van bijzondere planten essentieel voor het. kunst te zoeken. Want alleen de soorten die afkomstig uit Midden-Europa (inclusief ronde zonnedauw, kleine zonnedauw en lange zonnedauw) zijn overleven de winter in ieder geval.



Vers aangeplante zonnedauw moet worden bekeken door hoveniers en zien of ze hun bladeren daadwerkelijk terugtrekken bij het begin van de koude periode. De carnivoren, die onder kunstmatige omstandigheden zijn gekweekt, moeten soms wennen aan het natuurlijke ritme en zijn daarom dankbaar voor de vorstbescherming van kreupelhout in het eerste jaar.

Popular

Recent Posts

Blogarchief