Duurzaam: trend naar de kerstboom in de pot

fü Voor het groene geweten: een kerstboom in de pot.

Veel kerstbomen moeten na het festival de kans krijgen op een tweede leven. Meer en meer consumenten kopen een boom in de pot.



Bij het kopen van hun kerstboom wenden steeds meer consumenten zich tot een boom in de pot. Deze trend wordt dit jaar vastgesteld door de Duitse Wood Industry Association (HDH). Duurzaamheid speelt hier ook een rol, zei een woordvoerster. De gepotte bomen zouden in de lente door hun kopers in de tuin worden geplant of in de pot worden achtergelaten en opnieuw worden versierd met Kerstmis.



Potplanten waren vrij klein, zodat ze goed konden worden getransporteerd met hun wortelsysteem. Daarom neemt de gemiddelde grootte van kerstbomen af. De gemiddelde boom is 1,59 meter lang - drie centimeter korter dan afgelopen kerst, zei de woordvoerster van HDH. Maar geslagen bomen bleven verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet.



De HDH schat dat naar verwachting 29,2 miljoen kerstbomen deze kerst zullen worden verkocht, hetzelfde aantal als in de afgelopen twee jaar. De prijzen zijn stabiel gebleven. Veel mensen zouden eerder deze keer hun boom hebben gekocht, en waarschijnlijk met minder stress dan gewoonlijk.

Popular

Recent Posts

Blogarchief