Enquête: bijna elke vierde wil meer besparen in 2012

Bijna een op de vier Duitsers wil het komend jaar meer sparen. Dit was het resultaat van een representatieve enquête van marktonderzoeker Toluna die op woensdag (30 november) werd gepresenteerd namens het in Hamburg gevestigde adviesbureau Faktenkontor. sparen ist angesagt. denn einige haben eine kostspielige anschaffung im sinn. (bild: angelika warmuth/dpa) Opslaan wordt aangekondigd. Omdat sommigen een dure aankoop in gedachten hebben. (Foto: Angelika Warmuth / dpa)

Bijna één op de vier Duitsers wil het komende jaar meer sparen. Dit was het resultaat van een representatieve enquête van marktonderzoeker Toluna die op woensdag (30 november) werd gepresenteerd namens het in Hamburg gevestigde adviesbureau Faktenkontor.



24 procent zei dat ze in 2012 meer op de voorgrond willen staan, informeerde Faktenkontor. 57 procent wil zijn gedrag niet veranderen of er nog niet over nagedacht hebben. Daar staat tegenover dat 19 procent van de respondenten een kostbare aankoop gepland had. De besparingsredenen zijn anders: ongeveer een kwart wil sparen voor ouderdom, 19 procent wil voorzieningen zoals meubels of huishoudelijke artikelen kunnen betalen.



De meerderheid van de respondenten (57 procent) gaf de voorkeur aan bescheidenheid op jonge leeftijd naar ouder om volledig te tekenen. Een kwart ziet het andersom en wil genieten zonder te sparen in de jeugd. De angst voor schulden houdt 30 procent van het vervullen van lang gekoesterde wensen. Ten minste 25 procent stelt hun wens uit, althans omdat ze niet zeker zijn van de tijd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief