Gewelddadige huurders riskeren beëindiging zonder kennisgeving

Een gepensioneerde die zorg nodig heeft, viel zijn verzorger aan - en ontving van de huiseigenaar een opzegging zonder kennisgeving. Dat was ook juist, zoals nu uit een oordeel naar voren komt.

Een gepensioneerde die zorg nodig heeft, heeft zijn leidinggevende aangevallen en van de verhuurder een opzegging zonder kennisgeving ontvangen. Dat was ook goed, zoals nu uit een vonnis blijkt.



Wanneer huurders gewelddadig worden, riskeren ze dat hun woning zonder kennisgeving wordt afgesloten. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Frankfurt. De rechters bevestigden het feit dat één was 72-jarige correct beëindigd en gaf de ontruiming van zijn huisbaas plaats (dossiernummer: 33 C 3176 / 11-93).



De secretaris, in een verpleeghuis huurders had een begeleider met een groot mes aangevallen en verwond. Nadat de eigenaar van gehoord had, hij stoppen zonder voorafgaande kennisgeving de man. Eerder zijn er botsingen in het trappenhuis, waar de huurders andere bewoners hebben beledigd was geweest, beweerde hij. Als de andere huurders zouden worden beschermd tegen inbreuk, kon de huur niet worden gehandhaafd.



De rechtbank bevestigde deze opvatting. Beledigingen van andere bewoners zijn te wijten aan de mentale retardatie van de huurder nog steeds acceptabel. "Een fysieke aanval door middel van een wapen op een andere huurder moet echter worden vermeden," zei de magistraat. Nadat de man zelfs het verplegend personeel had aangevallen, moesten op elk moment verdere aanvallen worden verwacht.

Popular

Recent Posts

Blogarchief