Gezonde voeding: superfruit voor botten en zenuwen: de braam

05.08.2015 Het plukken van braambessen is geen plezier: de struiken zijn te stekelig en vertakt. Maar het is de moeite waard. Bramen zijn heerlijk en worden beschouwd als een oude natuurlijke remedie. lecke Lekker en gezond: bramen bevatten veel ijzer, magnesium en mangaan.

Iedereen die bramen heeft geoogst moet opschieten: ze zijn erg gevoelig en moeten snel worden geconsumeerd na de oogst. Dat zal niet moeilijk zijn. Omdat bramen lekker smaken. Er zijn ook vitaminen en mineralen in.



Bramen hebben een zoetzure smaak en veel gezonde ingrediënten. Van alle bessen zijn ze de sterkste provitamine A-donor en zijn daarom vooral goed voor de ogen en zenuwen. Dit wordt aangegeven door de hulpverlener voor consumenteninformatie.



En de bramen zijn rijk aan ijzer, magnesium en mangaan. Ongeveer 125 gram bramen dekken bijvoorbeeld de dagelijkse behoeften aan mangaan en magnesium. Mangaan is vooral belangrijk voor de botten en het bindweefsel, magnesium stimuleert de spier - en zenuwfuncties. Bovendien moeten de donkere bessen de maag goed en hematopoietisch doen. Blackberry-sap wordt als heilzaam beschouwd in heesheid en de bladeren van de bessen worden beschouwd als een oude natuurlijke remedie. De Grieken kauwden bijvoorbeeld braambessenbladeren tegen ontstoken tandvlees, nu maken ze vaak deel uit van kruidenmengsels.



Als je gewoon niet van bramen wilt genieten, kun je ze gebruiken in je keuken. Ze zijn bijvoorbeeld heerlijk op taarten, ijs, quarkgerechten en yoghurt. Ze kunnen ook worden gebruikt om gelei, siroop, fruitsaus, dessertwijn en likeur te maken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief