Huurder is niet aansprakelijk voor plaagaanvallen in woning

Kakkerlakken in het appartement: de huisbaas wilde 3600 euro terug krijgen voor de strijd tegen de kakkerlakkenplaag - maar de rechters gaven de huurder gelijk.

Huurders hoeven niet de kosten te betalen van een verdelger met ongedierte in hun huis. Dus, de rechtbank van Frankfurt heeft nu besloten.



Als een appartement wordt geteisterd door ongedierte, hoeven huurders niet te betalen voor de verdelger. Dit is de mening van de arrondissementsrechtbank in Frankfurt, zoals uit een op woensdag (16 juli) gepubliceerd vonnis blijkt.



De rechtbank de vordering van een huiseigenaar tegen een huurder terug verworpen. De eigenaar wilde een totaal van bijna 3600 euro aan kosten voor haar strijd tegen een kakkerlak plaag in zijn huis te hebben terugbetaald.



Naar het oordeel van de verhuurder, de huurder is verantwoordelijk voor de kakkerlakken omdat hij altijd terug te kopen van voedsel in "multiculturele winkels" en ze niet goed in te pakken. Bovendien heeft de huurder niet de besmetting aan de verhuurder te melden.



Volgens het vonnis mogen huurders over het algemeen eten kopen in "multiculturele kleine winkels". Ze zijn ook niet verplicht om ze luchtdicht in hun appartement te verpakken. Aan de ontbrekende boodschap aan de huisbaas zei de rechter dat het niet bewezen was dat de verspreiding van kakkerlakken voorkomen kon worden door een tijdige boodschap van de huurder.

Popular

Recent Posts

Blogarchief