Kinderen zijn geen onderhuurders

Voor een onderhuur van het appartement hebben huurders de toestemming van hun verhuurder nodig. Dit is echter niet van toepassing als huurders hun eigen kinderen meenemen in het appartement. o Of u nu ouder of economisch onafhankelijk bent: kinderen zijn geen onderhuurders en wonen mogelijk bij hun ouders.

Voor een onderhuur van het appartement hebben huurders de toestemming van hun verhuurder nodig. Dit is echter niet van toepassing als huurders hun eigen kinderen opnemen in de flat.



Een verhuurder kan zijn huurder niet verbieden zijn eigen kinderen te laten intrekken. Dit werd beslist door het Landgericht Potsdam (Az.: 4 S 96/12), zoals gerapporteerd door het vakblad "Wohnungswirtschaft Mietrecht" (nummer 11/12).



In het geval waarover werd onderhandeld, had een moeder haar volwassen dochter in haar driekamerappartement genomen. De dochter had intussen haar eigen appartement. De huisbaas van de moeder zag er echter een ongeoorloofde onderverhuring in, die hij niet wilde accepteren. Hij stopte de huurder, die vervolgens naar de rechtbank ging.



Met succes: de rechters verklaarden dat de beëindiging niet effectief was. Het gezin geniet speciale bescherming, legden ze uit. De huisbaas kon niet ingrijpen in dit meest innerlijke deel van het leven. Het doet er niet toe of de kinderen economisch onafhankelijk zijn of niet. In het specifieke geval zijn er geen andere redenen tegen de opname. Omdat het appartement groot genoeg is voor twee personen

Popular

Recent Posts

Blogarchief