Kohl Pak Choi zaaien nu

De Aziatische keuken is al lang populair - en niet elk exotisch ingrediënt moet lange afstanden afleggen. De Chinese kool Pak Choi groeit ook in Duitsland. exotische Exotische groenten in hun eigen tuin: De Chinese kool pak choi is een pittig alternatief voor snijbiet of spinazie.

De Chinese kool pak choi (Brassica chinensis) kan ook in de eigen moestuin worden gekweekt. Het wordt best in augustus gezaaid. De groenten met de lichte scherpte kunnen rauw of gekookt worden gebruikt en is bijvoorbeeld een pittig alternatief voor snijbiet of spinazie.



Wie de kool in zijn eigen tuin wil trekken, moet veel water geven. Hobby-tuiniers moeten absoluut vermijden dat de Pak Choi droog is, legt de federale vereniging van Duitse tuinvrienden (BDG) in Berlijn uit. Omdat zelfs een korte slappe bladeren de smaak beïnvloeden. Afgezien van de waterbehoefte is de exotische kool vrij gemakkelijk te onderhouden. Lichte vorst overleeft de planten gemakkelijk. Ze kunnen daarom worden geoogst van oktober tot eind november.



Als het rechtstreeks van de tuin in de pan afdaalt, smaakt de kool het best. Omdat hij daardoor weinig vocht verliest en fris blijft. De kool kan echter tot twee maanden na de oogst gekoeld worden bewaard.

Popular

Recent Posts

Blogarchief