Koud maakt boerenkool zoeter

s Dus dit moet zijn: boerenkool eigenlijk vorst nodig voor de oogst.

Iets meer zoetheid maakt elke carbon heerlijk. De boerenkool zelf zorgt als hij koud het vóór de oogst lang genoeg knapperig gehad. Wie zelf groeit, moet regelmatig het bed te veranderen bij het zaaien



Na de eerste vorst is zijn big time. (. Brassica oleracea var acephala) De boerenkool is een gezonde winter klassieke Duitse gerechten. Dat de kool is eetbaar pas na langdurige blootstelling aan koude, is geen boer verhalen, de Federale Vereniging van Duitse Vrienden van de tuin (BDG) uitgelegd.



Door de lage temperaturen produceert boerenkool meer suiker dan het verbruikt, waardoor het lekkerder is. Omdat dit proces alleen in levende planten plaatsvindt, is de vriezer geen alternatief. De klassieke "Kohl en Pinkel" maaltijd is echter sowieso meer geschikt voor het koude seizoen.



De vitaminerijke groenten zijn buitengewoon robuust: ze gedijen goed op arme voedingsbodems. Zaaien is mogelijk vanaf half mei. Als een goede buur voor de boerenkool in het bed, beveelt de BDG biet, spinazie of radicchio aan. Andere kruisbloemige planten en de meeste soorten uien zijn taboe. Daarnaast is een reguliere verhuizing aan te raden: pas na drie jaar moet de kool weer op hetzelfde bed staan.

Popular

Recent Posts

Blogarchief