Lavendel overwintert in onverwarmde ruimtes

lavende Lavendelbloemen in de tuin. In de winter kan hij echter problemen krijgen.

Lavendel voelt goed aan de Middellandse Zee, maar kan ook overleven in Noord-Europa. In de winter zou hij beter in de kelder kunnen overwinteren. Of een pad beschermt de kou.



Lavendel in potten of potten in huis kan het best in de winter in een onverwarmde ruimte worden bewaard. Bijvoorbeeld, kelderkamers, een koele trap of een lichte garage zijn geschikt, legt het lavendel-initiatief Downderry uit. Als lavendel in potten buiten moet worden overwinterd, is het ideaal beschermd tegen de kou met piepschuim of een houten pad. Als het bevriest, kan de plant ook tijdelijk worden bedekt met een stromat om hem te beschermen tegen de kou.



Consumenten vinden de term 'winterhard' vaak op houtachtige of meerjarige labels. Het is gebaseerd op empirische waarden, die stellen dat gemiddeld meer dan 80% van een plantensoort de winter buiten overleeft zonder schade aan te richten. De term is gebaseerd op de zogenaamde winterhardheidszones: u definieert een temperatuurbereik voor een regio.



Natuurlijk kunnen hobbyduinders niet zijn dat hun "winterharde" plant eigenlijk geen schade aanricht in de kou: factoren zoals bodemgesteldheid, Nutriënttoevoer, nattigheid en droogte hebben ook een invloed op het.

Popular

Recent Posts

Blogarchief