Let goed op het etiket wanneer u pluimvee koopt

Gebraden kip en co. Bij het kopen van pluimvee moeten consumenten veel aandacht besteden, zodat op hun bordjes goed vlees van dierenwelzijn terechtkomt. Een blik op het etiket zorgt voor duidelijkheid. geflügel aus ökologischer freilandhaltung sind für mensch und tier am gesündesten. (bild: bernd settnik/dpa) Biologisch scharrelkippen zijn het gezondst voor mens en dier. (Afbeelding: Bernd Settnik / dpa)

Gebraden kip en Co. - Bij het kopen van pluimvee moeten consumenten veel aandacht besteden, zodat goed vlees van dierenwelzijn op hun bord belandt. Een blik op het etiket zorgt voor duidelijkheid.



Als consumenten geen pluimvee willen kopen dat is geproduceerd in een standaard intensief plaagorganisme, kunnen ze het beste kiezen voor een regionale producent. Daarnaast moeten ze letten op bepaalde labels op het etiket: "Uitgebreide landgebruik" betekent bijvoorbeeld dat de dieren meer ruimte hebben dan in de gebruikelijke intensieve grondopslag. Ze worden echter ook exclusief in de schuur bewaard, legt het consumentencentrum Thüringen uit. Het label "vrije uitloop" Hoewel de gemiddelde vergelijkbare omstandigheden, maar de dieren ten minste de helft van hun leven dag zou hebben ooit de kans om te bewegen in de frisse lucht op het grootste deel bekleed oppervlakken.



verwijst naar de term "boer met vrije uitloop" volgens voorstanders van de consument dat de dieren constant kan blijven op begroeide gebieden in de frisse lucht. Ze moeten ook in een langzaam groeiende worden erkend behoren, moeten hun voedergranen ongeveer 70 procent zijn. "Landelijke scharrelbouw - onbeperkte freewheelen" komt het dichtst in de buurt van dierenwelzijn: de dieren mogen tijdens de dag zoveel als ze willen bewegen. Bovendien worden de dieren in de biologische landbouw onder andere niet behandeld met antibiotische prestatieverbeteraars of met preventieve geneesmiddelen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief