Narcissus-sap is vergif voor andere snijbloemen

eine De witte variant 'Goblet' heeft een kleurrijke blikvanger in het midden.

Een kleurrijk lenteboeket met narcissen kan snel verdorren. De gele bloemen scheiden een giftig slijm uit voor andere planten. Als je nog andere snijbloemen in een vaas wilt gebruiken, moet je een paar trucjes doen.



Gesneden narcissen scheiden mucus uit. Dit voorkomt dat de stelen water goed absorberen. Daarom adviseert het Flower Office in Düsseldorf om het water vaak in de vaas te ruilen. Voordat de bloemen in het vat komen, moeten de stelen ook enigszins schuin worden gesneden.



Als narcissen met andere bloemen in de vaas worden gedompeld, nadat u ze eerst in heet water hebt gesneden. Daarna kunnen ze het beste een dag alleen in een vaas worden gelaten. Beide voorkomen dat ze hun sap later uitscheiden - dit is giftig voor andere snijbloemen.



Witte bloemen zijn in zwang om de woonruimte dit voorjaar te versieren, meldt het bloemenbureau. Vooral bekend is de witte variëteit 'Mount Hood' van de trompetgele narcissen, die geschikt is voor elegante bloemstukken. De witte variant 'Goblet' heeft ook een kleurrijke blikvanger: de bloemtrompet in het midden is stralend geel. Narcissen bloeien van maart tot mei.

Popular

Recent Posts

Blogarchief