Nutritionele tip: kernen en delen van planten kunnen je ziek maken

22.08.2017 Een smoothie moet zoveel mogelijk verse groenten en fruit bevatten. Maar let op: niet elke korrel of elk onderdeel van een plant moet worden gebruikt, anders bestaat het risico op ziektes.

Niet elke pit of plantresidu moet worden verwerkt tot een poeder of pap in de blender, bijvoorbeeld om smoothies te mengen. Veel recepten voor gemalen fruit of gesneden kersenstengels circuleren op internet.



Sommige delen van planten bevatten echter gevaarlijke stoffen, waarschuwt het Consumentencentrum Noordrijn-Westfalen en geeft voorbeelden:



- Fruitgroeven: fruitplagen zouden kankerbestendig zijn en rijk aan vitamines. In plaats daarvan bevatten abrikozenpitten evenals bittere amandelen of kersenpitsen stoffen die tijdens de vertering waterstofcyanide vormen. In hoge doses kan dit leiden tot ernstige intoxicatie met kramp en braken.



- Avocadozaden: sommige zweren ook om de kern van het fruit te verwerken. maar tot nu toe is niet bewezen of het interieur van avocado's versterkt het immuunsysteem en voorkomt ontstekingen. Of de in de kernen hoeveelheid veilig is van giftige Persin kan vanuit het perspectief van de Federal Institute for Risk Assessment nog niet voldoende worden geëvalueerd



- cherry stengels De tannines in kersen stengels act naar verluidt slijmoplossend voor aanhoudende hoest en zal u helpen gewicht te verliezen. , In feite, handelen ze in de eerste aftappen. Het is het veiligst om te kopen cherry stengels in de apotheek. Voor zelf-verzamelde stengels bestaat het risico dat zich schimmel - en schimmeltoxinen vormen omdat de stelen niet voldoende zijn gedroogd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief