Om de bloei van de lansrozet met appel in pot

te bevorderen schön Mooie Exotin: De Lanz rozet is vrij robuust, maar is nog warmte.

Wie kijkt rond voor een mooie kamerplant, komt in de winter op de lans steeg met amper. De Bromelia toont dan zijn indrukwekkende bloemen en brengt een exotische flair aan het huis.



De lans steeg (Aechmea fascinata) is afkomstig uit de vochtige jungle van Brazilië, droge lucht in de ruimte maakt de robuuste installatie nog steeds niets. , De Duitse vereniging van hoveniers (BDG) in Berlijn adviseert om geen aandacht te besteden aan een gelijkmatige warmteverdeling. Sterke fluctuaties in temperatuur kunnen de reden zijn voor Bromelie.



Anders is de Exotin robuust. Toch ervaren sommige mensen een droevige verrassing: na de vaak maandenlange bloeiperiode, sterft de lansrozet naar beneden. Ze zorgt echter al eerder voor nieuw bloed. Aan de voet van de plant worden kleine nieuwe plantjes gevormd. Ze kunnen in hun eigen pot worden geplaatst zodra ze half zo groot zijn als de moederplant.



Thuiskwekers moeten geduldig wachten op de bloei van het nageslacht: volgens BDG kunnen er twee tot drie jaar verstrijken. Als een lansrozet niet wil bloeien, help dan een truc: een rijpe appel wordt op de potgrond gelegd en de plant wordt bedekt met plastic folie. Het rijpende gas van de appel helpt de bloem te springen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief