Schimmel verwijderen: week eerst doek in alcohol

De schimmel in uw eigen huis is niet alleen lelijk, het kan ook gevaarlijke ziektes veroorzaken. Het Federaal Milieuagentschap geeft tips over welke maatregelen nuttig zijn voor de verwijdering en van wanneer men deskundigen moet raadplegen. das umweltbundesamt hat einen leitfaden zur vorbeugung, erfassung und sanierung von schimmelbefall veröffentlicht. Het Federaal Milieuagentschap heeft een richtlijn gepubliceerd voor de preventie, registratie en sanering van schimmels.

Iedereen die schimmels ontdekt achter een kast, kan deze zelf verwijderen - in een klein getroffen gebied. Daartoe laat u een doek in alcohol weken en veegt u het grondig af, raadt Heinz-Jörn Moriske van de Federal Environment Agency aan.



Gooi dan de doek weg. Dit is hoe de actieve schimmel kan worden gedood. Maar op de lange termijn moet je de oorzaken van de mal vinden. Omdat het op de lange termijn allergieën en ademhalingsziekten zoals astma kan veroorzaken. Een bouwexpert kan verduidelijken of structurele defecten de reden voor de mal zijn. Huurders moeten hun verhuurder informeren zodat hij de expert kan inhuren.



Om schimmel te voorkomen adviseert Moriske om de ramen onmiddellijk na het baden of douchen te openen. Nuttig is ook: 's morgens en' s avonds voor vijf tot tien minuten hobbels. Verwarm de kamers ook. Omdat: warme lucht vocht beter kan binden.



Federaal milieuagentschap: vorm draaddraad

Popular

Recent Posts

Blogarchief