Steeds meer gewapende overvallen

Palmbomen, zon, prachtige stranden: De Dominicaanse Republiek wordt beschouwd als een vakantieparadijs. De laatste tijd is de indruk echter bewolkt: toeristen worden steeds vaker het slachtoffer van criminelen.

touristen in der dominikanischen republik werden in jüngster zeit immer häufiger zu opfern von bewaffneten überfällen (symbolbild). Afbeeldingszoom Toeristen in de Dominicaanse Republiek zijn onlangs het slachtoffer geworden van gewapende overvallen (pictogramafbeelding). Toeristen in de Dominicaanse Republiek worden steeds meer het slachtoffer van gewapende overvallen. Ondertussen gebeurt dit zelfs in de spits en op drukke straten, legt het ministerie van buitenlandse zaken uit in zijn reisadvies voor het land. Slachtoffers zijn voetgangers en automobilisten die vastzitten in de file of voor een rood verkeerslicht. De aanslagen zijn symptomatisch voor een duidelijke toename van gewelddadige criminaliteit in de megacity van Santo Domingo.


Toeristen moeten waardevolle spullen thuis zeker achterlaten, paspoorten en grotere hoeveelheden geld in de hotelkluis deponeren. Daarnaast is het raadzaam om donkere straten en onveilige woonwijken te vermijden. Tijdens een rit worden de ramen het beste altijd gesloten en de deuren vergrendeld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert ook om niet met straatverkopers uit de auto te winkelen.



Reisadvies Dominicaanse Republiek

Popular

Recent Posts

Blogarchief