Thuiskantoor aftrekbaar tijdens ouderschapsverlof

Als u vanuit huis werkt, kunt u uw werk voor belastingdoeleinden claimen. Dit geldt ook als de feitelijke activiteit tijdelijk niet wordt uitgevoerd, legt de federale belastingbetaler uit. un En om een ​​studie tijdens het ouderschapsverlof voor belastingdoeleinden af ​​te kunnen trekken, moet het nog steeds als zodanig bruikbaar zijn.

Kunnen ouders helpen hun thuiskantoor te claimen in de aangifte inkomstenbelasting, ook al werken ze helemaal niet? Het antwoord is dat je kunt. "Als de studie was eigenlijk fiscaal aftrekbaar tijdens de werkzaamheden en opnieuw toegepast na ouderschapsverlof het vak, kan de studie nog steeds fiscaal aftrekbaar", legt Anita Käding van de Vereniging van Belastingbetalers.



Merk echter op, dat de noodzakelijke voorwaarden voor een kantoor aan huis moet blijven bestaan. De ruimte moet blijven worden gebruikt als een studie en mag niet zijn omgezet in ruimte of kast voor de kinderen. "Het is in deze context is het niet onwaarschijnlijk dat de belastingdienst hier onderzoekt en ook de fundamentele rechtvaardiging voor de aftrek van de kosten van de studie controleert opnieuw."



patiënten moet daarom worden voorbereid en, in voorkomend geval, relevante aantekeningen, waarvoor zij de studie of welke datum het onderzoek is omgebouwd tot een kwekerij te gebruiken, adviseert Käding. Dan kunnen de kosten in mindering worden gebracht op zijn minst tot op dit punt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief