Toeristen in India kunnen geen oude roepies ruilen

Als u naar India reist, moet u, indien mogelijk, al voor de reis zorgen voor voldoende contanten. Op dit moment kunnen toeristen slechts 69 roepies veranderen. India heeft de oorlog verklaard aan de corruptie. di De Indiase overheid heeft alle rekeningen van 500 en 1000 Roepies ongeldig verklaard ter bestrijding van corruptie en de zwarte markt. De uitwisseling voor nieuwe cijfers vordert langzaam.

Toeristen in India kunnen niet langer oude roepies inwisselen voor nieuwe bankbiljetten. Dit werd aangekondigd door het Indiase ministerie van Financiën.



De regering heeft medio november alle 500 en 1000 Roepeeprekeningen vernietigd om corruptie en de zwarte markt te bestrijden. Momenteel kunnen reizigers een maximum van Rs. 5000 per week (€ 69) ontvangen bij het wisselen van hun lokale valuta.



Bij geldautomaten kan een beperkt bedrag aan geld dagelijks worden opgenomen met een buitenlandse creditcard, mits de machine vol genoeg is Heeft rekeningen. Het federale ministerie van Buitenlandse Zaken wijst op aanzienlijke knelpunten.



Persbericht van het Indiase Ministerie van Financiën



Reis - en veiligheidsverklaring India

Popular

Recent Posts

Blogarchief