Vaste kosten van bedrijfskosten: geen informatie over kosten

Als huurders hun maandelijkse bedrijfskosten forfaitair verrekenen, kunnen ze geen informatie vragen over het werkelijke bedrag van de kosten. Dus onlangs besloten het Federale Hof.

Als huurders hun bedrijfskosten maandelijks verrekenen, kunnen ze geen informatie vragen over het werkelijke bedrag van de kosten. Het federale gerechtshof heeft onlangs uitspraak gedaan.



De exploitatiekosten kunnen worden gecompenseerd met een maandelijks vast tarief. Met de betaling van deze afkoopsom alle kosten worden betaald, een jaarlijkse schikking niet zal plaatsvinden, verklaart de Duitse vereniging van huurders in Berlijn. Huurders kunnen vragen om informatie over het werkelijke bedrag van de operationele kosten in het algemeen in dit geval.



Het Bundesgerichtshof (BGH) nu uitspraak gedaan over een geval waarin de huurder en verhuurder in de huurovereenkomst een extra vast bedrag voor de exploitatiekosten van 190 euro per maand (bestandsreferentie: VIII ZR 106/11). Na het sluiten van de huurovereenkomst leek de huurder te hoog. Hij vroeg om informatie over het werkelijke bedrag aan exploitatiekosten met als doel het forfait te verminderen.



Het federale Hof van Justitie benadrukte dat de huurder geen recht had op de verhuurder die zijn initiële berekening van de exploitatiekosten openbaar maakte. Het past de contractvrijheid toe. Huurders en verhuurders zijn vrij om het bedrag van de forfaitaire som te bepalen. Dit kan daarna niet worden geschud. Het enige verschil is of er concrete aanwijzingen zijn dat de bedrijfskosten in de loop van de tijd zijn gedaald.

Popular

Recent Posts

Blogarchief