Velen geven onbeminde gaven weg

De sokken van oma, de stoomboot van de man of de stropdas van de vriendin - niet alle kerstcadeaus bieden heldere ogen. Maar er is een oplossing: geef het gewoon weg. Dit is hoeveel Duitsers het doen, volgens een recent onderzoek.

Oma's sokken, echtgenootstoomboot of de stropdas van een vriendin - niet alle kerstcadeaus zorgen voor sprankelende ogen. Maar er is een oplossing: geef het gewoon weg. Dit is hoeveel Duitsers het doen, volgens een recent onderzoek.



Iedereen kent de situatie: oma, tante of zelfs je eigen partner overhandigt een liefdevol verpakt geschenk. Maar de ontvanger is alles behalve blij met de inhoud. Twee van de vijf Duitsers (39 procent) maken het eenvoudig in een dergelijk geval: ze geven gewoon onbemind geschenken weg, zoals de consumentenonderzoekers van het in Neurenberg gevestigde GfK hebben ontdekt in naam van creditcardmaatschappij American Express.



De andere alternatieven zijn minder populair, volgens de enquête die maandag in Frankfurt is gepubliceerd onder 1000 consumenten: één op vier (26 procent) pakt dergelijke geschenken op, maar plaatst ze zodat ze niet zo veel in het oog zijn vallen. Een op de vijf (21 procent) geeft er de voorkeur aan ze in de kast te verstoppen. Minder dan één op de vijf (18 procent) is zo eerlijk en vertelt de gever in het gezicht dat hij liever het heden wil uitwisselen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief