Welke bankkosten zijn te hoog

Bankkosten zijn bekend bij alle consumenten. Sommige zijn acceptabel, andere niet. In deze twee gevallen beschouwen zelfs deskundigen de kosten niet gerechtvaardigd. einige banken verlangen für die annahme von münzen eine gebühr von 7,50 euro. das ist laut karlsruher landgericht zu hoch. Sommige banken vragen een vergoeding van € 7,50 voor het accepteren van munten. Dat is volgens het hof van Karlsruhe te hoog.

Banken brengen kosten in rekening voor hun diensten. Dit is naar de mening van consumentenverdedigers behoorlijk ok. Het loont echter om in het individuele geval nader te bekijken - omdat niet elke vergoeding gerechtvaardigd is. Twee voorbeelden:



- Munten: iedereen die regelmatig zijn spaarpot feeds kent, weet dit: banken vragen een vergoeding voor het accepteren van munten. 7.50 Euro is te hoog voor deze dienst, de rechtbank Karlsruhe na een klacht van het consumentencentrum Baden-Wuerttemberg (Az.: 10 O 222/17). De reden: De overeengekomen vergoeding voor de uitvoering van contractuele verplichtingen mag niet hoger zijn dan de daadwerkelijk door de ondernemer gemaakte kosten.



- Account openen: elke consument heeft recht op een betaalrekening. Een financiële instelling factureerde klanten voor de oprichting van een dergelijke basisrekening 39 euro. Vanuit het oogpunt van de markt zijn de bewakers van de consumentencentra niet-ontvankelijk. Omdat financiële instellingen wettelijk verplicht zijn om een ​​basisrekening te openen en te onderhouden. Omdat een dergelijke vergoeding niet werd geëist voor andere betaalrekeningen, is dit ook een schending van het discriminatieverbod.



Informatie voor marktbeheerders over basisaccounts

Popular

Recent Posts

Blogarchief