Werkloosheidsuitkering voor studenten tot het begin van de colleges

Studenten kunnen aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen tot het begin van het semester. Ze moeten echter bewijzen dat ze tegen die tijd beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. sic Blijf op de hoogte met een lezing met werkloosheidsuitkeringen - dit is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

Studenten kunnen aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen tot het begin van het semester. Ze moeten echter bewijzen dat ze tegen die tijd beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt.



Werkloosheidsvoordelen kunnen ook beschikbaar zijn voor studenten. Dit werd beslist door de Hessische sociale rechtbank (Az.: L 7 AL 3/12), zoals het Arbeitsgemeinschaft Sozialrecht van de Deutscher Anwaltverein (DAV) aankondigt. In dat geval had een getrainde verpleegkundige zich aangemeld voor werk na een periode van invaliditeit. De vrouw vroeg tot de start van de colleges om zich in te schrijven voor een werkloosheidsuitkering. Het Uitzendbureau verleende tot augustus alleen werkloosheidsuitkeringen. Vanaf september kan ze alleen werken als een verzekerde student. De vrouw klaagde tegen deze beslissing.



Het vonnis: het kreeg in twee gevallen gelijk. Werkloosheidsuitkeringen kunnen alleen claimen wie beschikbaar is voor de bemiddelingsinspanningen van het uitzendbureau, was de rechtbank. In de regel bestaat dergelijke beschikbaarheid niet voor studenten, omdat ze alleen een verzekeringvrije baan kunnen uitoefenen. Als een nieuwe student echter niet betrokken is bij studiegerelateerde activiteiten tot het begin van de cursussen, is hij tot die tijd beschikbaar voor de arbeidsmarkt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief