Winkelen in de VS: sommige staten zonder belasting

Amerikaanse reizigers met winkelplannen moeten zichzelf van tevoren informeren over de prijzen in de afzonderlijke staten, omdat deze heel verschillend zijn. Zo wordt in sommige delen van de VS geen belasting geheven bij het winkelen. i In Louisiana en Texas kunnen toeristen zonder belasting winkelen.

Bij het winkelen in de VS zijn er prijsverschillen tussen de staten. Omdat de omzetbelasting - vergelijkbaar met de Duitse btw - van staat tot staat verschilt, legt de marketingorganisatie Brand USA uit.



Een product in New York kan dus duurder zijn dan aan de andere kant van de Hudson River in New Jersey. Sommige staten heffen geen belasting op de verkoop van kleding, zoals Pennsylvania. En Oregon verlaat de omzetbelasting volledig. In sommige steden kunnen er echter regionale belastingen zijn.



Reizigers in Louisiana en Texas winkelen volledig belastingvrij. Op vertoon van het paspoort ontvang je vouchers, waarmee de daadwerkelijke belasting wordt terugbetaald. Toeristen moeten de belastingsituatie in elke staat controleren, adviseert Brand USA.



Website Merk VS

Popular

Recent Posts

Blogarchief