Zwemverbod op algenalarm in Pools meer

De Poolse gezondheidsautoriteiten verboden baden en zwemmen op woensdag (3 augustus) in het westelijke Pomeranian Lipowo-meer bij Debno (Neudamm). Reden: blauwe algen.

De Poolse gezondheidsautoriteiten verboden baden en zwemmen op woensdag (3 augustus) in Lipowo, een meer in West-Pomorskie bij Debno (Neudamm). Reden: blauwgroene algen.



De concentratie van blauwgroene algen in het meer in het grensgebied met Duitsland is een gezondheidsrisico voor zwemmers, aldus een woordvoerster van het Sanitary Office in Szczecin. Aan de andere kant is zwemmen nog steeds mogelijk aan de West-Pommerse Oostzee-stranden en in de Szczecin-baai.



Met deze beoordeling is de autoriteit echter in tegenspraak met de natuurbehoudorganisatie WWF. Milieudeskundigen van het Poolse WWF hadden woensdag gewaarschuwd dat de huidige blauwgroene algenaanval zou kunnen leiden tot gezondheidsproblemen langs de Poolse Oostzeekust. "Het hoge niveau van de algenplaag verstoort het ecologische evenwicht", zei een woordvoerster van het WWF. De gifstoffen die door de algen worden geproduceerd, kunnen ook mensen in hoge concentraties schaden. "Vooral hoog is het risico voor kinderen die lang in het water spelen", zei het in de WWF-waarschuwing.

Popular

Recent Posts

Blogarchief