Breek de jackfruit op de juiste manier

vo Fruit en zaden kunnen worden gegeten door jackfruit.

Jackfruit komen uit de tropen, maar zijn ook verkrijgbaar in Duitsland. Niet iedereen weet hoe ermee om te gaan. Het is al moeilijk om de vrucht te openen. En niet iedereen weet dat de pitten naast het vruchtvlees eetbaar zijn.



Bij het kopen van jackfruit willen consumenten ervoor zorgen dat de huid intact is en een klein beetje meegeeft met een druk op de vinger. Als de vruchten een sterke, enigszins stinkende geur afgeven, zijn ze rijp. Jackfruit komt uit de tropen en behoort tot de moerbeibevolking. De schaal heeft een geelgroene kleur en is hard en bezaaid. Jackfruit kan het best worden gesneden met een geolied, scherp mes. De olie voorkomt dat de kleverige pulp verstrikt raakt in het snijvlak, legt de hulp aan de consument informatiedienst uit. Vanuit de gehalveerde vrucht kan vervolgens de afzonderlijke fruitsegmenten worden opgetild en de kernen worden verwijderd.



Als de vrucht nog onrijp is, kunnen consumenten de gele tot licht-violette pulp in de vorm van curry of roerbakken in dobbelsteentjes snijden. Volgens de hulp kan het worden gebruikt als kippenborst. Rijp fruit is geschikt voor fruitsalades of andere fruitige desserts. De geur van de tropische vruchten jackfruit is vergelijkbaar met die van bananen.



De zaden van jackfruit zijn ook lekker. Als je ze van de pulp scheidt, kun je ze als bonen koken en ze vervolgens roosteren, legt de hulp uit. Ze zijn licht gezouten en vormen een smakelijk alternatief voor gewone snacks met hun zoete kastanjeachtige aroma.



Het fruit groeit tot 90 centimeter lang en kan 10 tot 40 kilo wegen. Volgens de hulp bevat het veel kalium, calcium, fosfor, zetmeel en vitamine C. De kernen scoren met B-vitamines, ijzer en magnesium.

Popular

Recent Posts

Blogarchief