Cheesecake met gepofte rijst en mandarijn

Dit dessert moet niet alleen het zoete vlees zwak maken: kleine kaaswafels worden geserveerd met gepofte rijst en gemarineerde mandarijnfilet. En het oog kan ook eten. Categorie: Dessert schmecke Proef heerlijk en maak iets visueels: de cheesecakes met gepofte rijst en mandarijn.

Bereidingstijd: 50 minuten, afkoeltijd: 40 minuten



Porties 4:



6 mandarijnen



2 eetlepels vanillesuiker



100 g witte chocolade



2 Puffreiswaffeln



250 g room



2 eetlepels verse room



4 el mandarijn jam



preparaat:



schil de mandarijnen, zorgvuldig ontdoen van alle witte schotel ingrediënten en verdeel het in afzonderlijke filets. Halveer het Mandarin filets in de lengte, plaats in een kleine kom en bestrooi met 1 eetlepel vanillesuiker.



Hak de chocolade in grote stukken, leg ze in een metalen kom en smelt langzaam over een warmwaterbad.



Verkruimel de gepofte rijstwafels tussen de vingers. Giet de gepofte rijst in de vloeibare chocolade en meng voorzichtig.



Leg de met chocolade omhulde gepofte rijst in 4 porties op een bord bedekt met bakpapier, druk plat met een eetlepel en koel gedurende 30 minuten. Tip: gebruik een metalen kraag om te helpen en te verwijderen na het vullen en vlak maken van de Pfuffreisbrösel.



Roer de roomkaas in een kom met de crème fraiche en de resterende vanillesuiker (1 el) tot een gladde massa. Smeer de met chocolade omhulde gepofte rijstbodems in met 1 el mandarijnconfituur en smeer de roomkaascrème vervolgens glad. De kaastaarten op 10 minuten koud



Verdeel de gemarineerde mandarijn filets op de Kaastaarten en serveer onmiddellijk



Literatuur: ..



Luzia Ellert / Gabriele Halper / Katharina Seiser: Citrus, het publiceren Collectie Rolf Heyne, 2013, 192 pagina's, 16,90 Euro, ISBN-13: 978-3899105742



(C) Collectie Rolf Heyne

Popular

Recent Posts

Blogarchief