Controleer uw bloedglucose regelmatig na de zwangerschap

Houd alles bij na de bevalling: vrouwen met zwangerschapsdiabetes moeten hun bloedsuikerspiegel na levering regelmatig blijven controleren. Volgens één onderzoek lijdt elke tweede vrouw met zwangerschapsdiabetes binnen acht jaar na de geboorte aan type 2 diabetes.

Na de bevalling moeten vrouwen met zwangerschapsdiabetes regelmatig hun bloedsuikerspiegel controleren. Dit advies is van toepassing zelfs als de waarden aanvankelijk binnen het normale bereik liggen, verklaart de Duitse Diabetes Society in Berlijn. Het is logisch om zes tot twaalf weken na de geboorte een eerste test te doen. Als er niets ongewoons gebeurt, kunnen patiënten het beste elke seconde of derde jaar hun bloedsuikerspiegel controleren. Een bedreigende ziekte kan dus vroeg worden opgespoord of vermeden.



De aanbeveling is gebaseerd op een recente studie uit Zuid-Korea, volgens welke elke tweede vrouw met zwangerschapsdiabetes (zwangerschapsdiabetes) binnen 2 jaar na de geboorte, type 2 diabetes. Vergelijkbare resultaten zijn gevonden in Duitsland, waar vier procent van de zwangere vrouwen zwangerschapsdiabetes heeft. Om de ontwikkeling van een permanente ziekte na de bevalling te voorkomen, adviseren deskundigen om het kind gedurende ten minste drie maanden borstvoeding te geven. Daarnaast kan een bewust dieet en een normaal lichaamsgewicht een preventief effect hebben.



De studie uit Zuid-Korea



Duitse zwangerschapsdiabetesstudie (PREG)

Popular

Recent Posts

Blogarchief