Depressiestimulans bij mannen: werkloosheid of pensioen

Mannen hebben de neiging om bewust hun rol in de samenleving te vervullen. Dit gevoel van eigenwaarde kan echter snel een boemerang worden en tot depressie leiden. bei männern gibt es meist andere ursachen für eine psychische krankheit als bei frauen. Bij mannen zijn er meestal andere oorzaken van psychische aandoeningen dan bij vrouwen.

Depressie is niet alleen voor veel mannen anders dan voor vrouwen, ze worden ook door andere dingen veroorzaakt. Bij vrouwen is de trigger vaak in het privé-leven, mannen zijn meer vatbaar voor werkgerelateerde en prestatiegerelateerde stress.



typisch mannelijke risicofactoren zijn dus bijvoorbeeld, het verlies van een baan, een laag inkomen crises in de baan of de toegang tot het pensioen, de Beroepsvereniging van Duitse Psychiaters uitgelegd (BVDP). Achtergrond worden de Volgens psychiaters nog steeds voor anker onder anderen in de samenleving stereotypen. Veel mensen begrijpen het als hun taak om stressbestendig en veerkrachtig zijn en de familie te voeden.



Hoewel de ziekte van een vrouw vaak wordt gekenmerkt door depressie, zelftwijfel of slaapstoornissen, zijn veel getroffen mannen agressiever, prikkelbaar en asociaal. Nochtans, kunnen geen van beide risicofactoren noch symptomen globaal op een geslacht worden toegepast. Er zijn ook mannen met veel voorkomende symptomen - en vrouwen die als het ware lijden aan een mannelijke depressie.



Psychiater op het web

Popular

Recent Posts

Blogarchief