Duur biologisch kattenvoer is slecht

Voor de liefde van het dier, besparen veel kattenbezitters kosten. Iedereen die veel waarde hecht aan biologische kwaliteit als het op eten aankomt, betaalt meestal iets meer. Maar voldoen dergelijke producten echt aan de verwachtingen? trockenfutter versorgt katzen mit allen wichtigen nährstoffen. wichtig ist, dass die tiere zusätzlich viel trinken. Droogvoer biedt katten alle essentiële voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de dieren extra veel drinken.

Gewoon duur biologisch kattenvoer snijdt slecht af: dit is het oordeel Stiftung Warentest in een droogtest.



In het defecte product testers toonde te weinig kalium en teveel fosfor ook door - de combinatie van beide is slecht voor de nieren van de kat, zo staat in het tijdschrift Test (nummer 5/2018). Maar 20 van de 25 geteste droogvoer mixen bieden de perfecte mix, neem de katten. Genoeg eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen



Zeer goed heeft, onder andere, de gunstige voeding Bianca Penny cut (5 cent per dagelijkse portie ) en Coshida Lidl (ook 5 cent). Kitekat van Mars (15 cent per dag) en Purina One van Nestlé (22 cent per dag) waren iets duurder, maar ook toppunten.



Droogvoer bevat slechts ongeveer 10 procent water. Katten die ermee worden gevoed, hebben daarom extra vocht nodig. Houders moeten slechts in beperkte mate vertrouwen op de voedingsaanbevelingen van fabrikanten: vaak zijn er overdreven niveaus aangegeven die obesitas bij de dieren bevorderen. Bepalend voor de hoeveelheid zijn een aanvulling op het gewicht van het kattenras, de activiteit en de leeftijd: buitenshuis gebruik heeft bijvoorbeeld meer calorieën nodig dan bankaardappelen. In het beste geval wegen keepers hun huisdier wekelijks. Vanaf 200 gram stijgen of dalen moeten ze worden gecompenseerd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief