Er is vaak geen herroepingsrecht voor gymcontracten

Als het contract met een sportschool als eerste wordt getekend, is er geen weg terug zo snel. Omdat in de meeste gevallen de handtekening niet kan worden ingetrokken. Een uitweg staat dan alleen een beëindiging toe - en er zijn deadlines. trainierende sollten nicht vorschnell einen fitnessstudiovertrag abschließen. meist besteht kein widerrufsrecht. Sporters moeten niet naar een sportschoolcontract haasten. Meestal is er geen herroepingsrecht.

De handtekening is bindend voor het contract met de sportschool. Dat betekent: er is meestal geen 14-dagen herroepingsrecht, legt het consumentencentrum Mecklenburg-Vorpommern uit.



Tenzij de klant expliciet met de exploitant heeft ingestemd. Klanten moeten daarom weten waar ze mee bezig zijn, omdat er regels voor beëindiging zijn.



Voor een beëindiging is er vaak een deadline. Hoogstens zou deze drie maanden het einde van het contract moeten zijn. Een automatische verlenging van het contract is mogelijk, als dit uitdrukkelijk is geregeld. Indien een opzegging per aangetekend schrijven is vereist in de algemene voorwaarden of indien de wettelijke opzegtermijnen niet worden nageleefd, is de clausule ongeldig.



Buitengewone beëindiging is meestal mogelijk onder bepaalde omstandigheden - zoals permanent onvermogen om te oefenen, een verhuizing van de studio, onredelijke wijzigingen in openingsuren of significante wijzigingen in de prestaties. Een buitengewone beëindiging is niet gebonden aan tijdslimieten. Klanten moeten de studio echter binnen een redelijke termijn op de hoogte stellen van de reden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief