Frikandelfricassee met champignons en kastanjes

Uit het bos - en lekker met zacht wild - zijn paddenstoelen. Jean-Francois Mallet kent een recept met kwartels. a Het is het beste om de kastanjes te roosteren en ze niet te braden met het kwartelvlees in de pot.

Dieren hoofdgerecht



Voorbereiding: respectievelijk



8 keuken klaar kwartels, 30 min



bereidingstijd: 20-25 minuten



Voor 4 vieren gedeelde



salt



70 g boter



1 el zonnebloemolie gehalveerd



versgemalen peper



400 g cantharellen, schoongemaakt en grote champignons



200 g champignons, schoongemaakt en grote champignons in tweeën gesneden



200 g zwarte cantharellen, schoongemaakt en gehalveerd (gedroogd ook beschikbaar op straat markten of op het Internet)



2 sjalotjes, grof gehakt



Bieslook, op rollengesneden, geroosterd garnering



kastanjes, voor het serveren



Bereiding:



Wrijf het vlees met zout en peper



boter en olie in een pan. sterke hitte. De kwartel stukken bak 5 minuten, totdat zij hebben genomen aan de ene kant kleur, dan toe te passen. Warmtetoevoer sterk verminderd. Champignons en sjalotten toe en bak onder roeren gedurende 10-15 min.



Wachtelfrikassee met bieslook, strooien en serveren met de geroosterde kastanjes.



Referenties:



LAROUSSE - REZEPTEAUSDEMWALD



Auteur: Jean-Francois Mallet



Uitgever: Phaidon / Edel



Prijs: 36 €



ISBN 978-3944297262



Als het gebruik van verse kastanjes, je carve out het gerecht top kruiselings met een scherp keukenmes. Voor het braden van kastanjes voeg 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote, hete pan en bak de kastanjes in ongeveer 10 minuten op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Verwijder de schelpen gekraakt de gekoelde kastanjes. Kastanjes kunnen roosteren in de open haard boven een open vuur. Ze ontwikkelen een heerlijk rokerig aroma.

Popular

Recent Posts

Blogarchief