Dieren hoofdgerecht
Voorbereiding: respectievelijk
8 keuken klaar kwartels, 30 min
bereidingstijd: 20-25 minuten
Voor 4 vieren gedeelde
salt
70 g boter
1 el zonnebloemolie gehalveerd
versgemalen peper
400 g cantharellen, schoongemaakt en grote champignons
200 g champignons, schoongemaakt en grote champignons in tweeën gesneden
200 g zwarte cantharellen, schoongemaakt en gehalveerd (gedroogd ook beschikbaar op straat markten of op het Internet)
2 sjalotjes, grof gehakt
Bieslook, op rollengesneden, geroosterd garnering
kastanjes, voor het serveren
Bereiding:
Wrijf het vlees met zout en peper
boter en olie in een pan. sterke hitte. De kwartel stukken bak 5 minuten, totdat zij hebben genomen aan de ene kant kleur, dan toe te passen. Warmtetoevoer sterk verminderd. Champignons en sjalotten toe en bak onder roeren gedurende 10-15 min.
Wachtelfrikassee met bieslook, strooien en serveren met de geroosterde kastanjes.
Referenties:
LAROUSSE - REZEPTEAUSDEMWALD
Auteur: Jean-Francois Mallet
Uitgever: Phaidon / Edel
Prijs: 36 €
ISBN 978-3944297262
Als het gebruik van verse kastanjes, je carve out het gerecht top kruiselings met een scherp keukenmes. Voor het braden van kastanjes voeg 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote, hete pan en bak de kastanjes in ongeveer 10 minuten op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Verwijder de schelpen gekraakt de gekoelde kastanjes. Kastanjes kunnen roosteren in de open haard boven een open vuur. Ze ontwikkelen een heerlijk rokerig aroma.