Helpt een warm bad tegen spierpijn?

Eerste sport, dan ontspanning. Als je veel hebt getraind, ga dan graag naar de sauna of neem een ​​warm bad. Kan iemand zo'n pijn voorkomen? ei Een warm bad zorgt ervoor dat je je goed voelt na je training.

Na een zware training krijg je soms pijnlijke spieren. Met een warm bad nadat sporten kan worden voorkomen, wordt het vaak gezegd. Maar klopt dat?



Het werkt niet wonderen, maar het helpt zeker, zegt prof. Dieter Felsenberg, hoofd van het Center for Muscle and Bone Research aan Charité Universitätsmedizin Berlin.



Een pijnlijke spier - dit zijn kleine scheurtjes in de spiervezels. Deze worden niet gerepareerd door een warm bad, maar de herstelprocessen worden versneld door de betere circulatie in het warme badwater, legt Felsenberg uit. De meest gunstige fase voor een bad is drie tot vier uur na de training. Bovendien kan een eiwitshake voor of na het bad helpen om het lichaam van voldoende aminozuren te voorzien voor reparatie.



De beste manier gaat liggen na een inspannende training preventief in het bad. - want als de pijn is er eerst, heeft het kind gevallen in de put Dan baden Is Not

Popular

Recent Posts

Blogarchief