Het spoeleffect: laat de tranen los

Of het nu met verdriet is of met een gewone stofkorrel, onze ogen reageren in heel verschillende situaties met tranen - en niet zonder reden. Over het flushing-effect van ons orgel. tränen haben eine wichtige schutzfunktion für die augen - und sie können entspannend wirken. Tranen hebben een belangrijke beschermende rol voor de ogen en kunnen ontspannend werken.

Ik heb iets in de ogen - zoveel mensen laten zich stil dat hij moet huilen. Alsof tranen een reden waren om je te schamen. In feite is het een ingenieuze uitvinding van het lichaam.



Wat kunnen ze doen?



Tranen bieden het oog met voedingsstoffen en bescherming van deze uiterst gevoelige organen tegen ongewenste indringers. De kleinste verstoring - zo'n klein insect of een lint - activeert de stroom van tranen in een gezonde oog. De tranen hebben een Ausschwemmfunktion verklaart Prof. Uwe Pleyer, senior arts op de afdeling Oogheelkunde van het Charité in Berlijn.



Dus wat te doen?



Het zou een beetje simpel om te zeggen dat tranen roepen overstroming het verdriet. maar een aantal ontspannende functie die zij hebben, zegt Pleyer. Daarom huilen, wie kan. Ik heb veel patiënten die geen traan over hebben vanwege traanklierproblemen - en dat vinden ze heel pijnlijk.

Popular

Recent Posts

Blogarchief