Hoes voor ambulance: wanneer insectenbeten gevaarlijk worden

Muggen - en wespensteken zijn al pijnlijk. Maar ze kunnen ook heel gevaarlijk zijn. Dan moeten patiënten onmiddellijk naar de ambulance gaan. Niet alleen mensen met allergieën kunnen in dergelijke situaties terechtkomen. wespenstich Wespsteken mag niet worden onderschat. In geval van twijfel is het beter om de noodoproep te bellen.

De meeste bijen - of wespensteken zijn onschadelijk. Maar iedereen die allergisch is, kan kortademigheid, duizeligheid of hartkloppingen ervaren. Dan moeten patiënten snel handelen.



In geval van ernstige klachten na een insectenbeet, moeten de getroffenen onmiddellijk 112 bellen. Dit geldt ook voor misselijkheid of steken in de keel of mond. Meestal ernstige gevolgen optreden in de eerste twee uur na de beet. Wijst erop Gösta Lotz van de afdeling Anesthesiologie, Intensive Care en Pain Management aan de University Hospital in Frankfurt.



Of men allergisch is voor insectengif, verschijnt alleen wanneer een werd gestoken. kan niet duidelijk zijn, voordat dat. Natuurlijk, niet iedereen wespensteek is een onderdeel van de noodsituatie. Lokale reacties van het lichaam - zoals roodheid en pijnlijke zwelling - zijn eenvoudig zelf te behandelen, bijvoorbeeld met verkoelende enveloppen of cortisone-bevattende crèmes.

Popular

Recent Posts

Blogarchief