Hond kan mijten rond de ogen hebben als haarverlies optreedt

Als bij jonge honden haarverlies in de ogen optreedt, kan dit duiden op de besmetting met een speciale mijtensoort. Maar tegen de zogenaamde Demodex canis is er een remedie. betroffen vom milbenbefall sind meistens junge hunde unter 18 monaten. Beïnvloed door de mijtinfestatie zijn meestal jonge honden jonger dan 18 maanden.

Honden kunnen geplaagd worden door een speciaal type mijt. Als een halster haaruitval en huidveranderingen detecteert in het gebied van de bovenlip, oogleden, neusbrug, voorhoofd en oren, duidt dit op een aanval met Demodex canis.



Vooral opvallend is het haarverlies rond de ogen, omdat het een spektakelachtig verlies betreft. Getroffen zijn meestal jonge honden jonger dan 18 maanden. Ze voeden de moeder tijdens het zogen, legt de federale vereniging voor diergezondheid uit.



De dierenarts kan de besmetting onder een microscoop bevestigen door een beetje geschaafde huid. Hoewel de zogenaamde demodicose bijna altijd spontaan geneest, moet men de honden laten behandelen als de besmetting na zes tot acht weken nog steeds aanwezig is.



Er zijn speciale oplossingen of shampoos die één of tweemaal per dag op veranderde huidgebieden moeten worden aangebracht. De therapie is vervelend en moet altijd worden uitgevoerd onder toezicht van de dierenarts. Ongeveer vier weken na de start van de behandeling moet de schurftige huid opnieuw worden gecontroleerd.



Demodex-mijten vertrouwen op honden en katten als gastheren. De ziekte heeft geen invloed op mensen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief