Inenting van de moeder beschermt ook de baby tegen de mazelen

Vrouwen die een kind willen krijgen, moeten hun mazelenvaccin laten testen en mogelijk vaccineren. Dus de baby is beter beschermd tegen infectie. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd dienen zichzelf te informeren over hun bescherming tegen mazelenvaccins.

Een baby is beter beschermd tegen een mazelenbesmetting als zijn moeder vóór de zwangerschap tegen de ziekte is ingeënt. Het kind neemt dan antilichamen op in de baarmoeder die zich in het immuunsysteem van de vrouw hebben gevormd en is daarom een ​​tijdje na de geboorte immuun. Dit wordt verklaard door de beroepsvereniging van gynaecologen (BVF). Omdat deze afweer echter niet duurt tot het kind oud genoeg is om zijn eigen mazelenvaccin te hebben, moet iedereen om hen heen worden beschermd tegen ziekte. Vaccinatie wordt echter niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.



Kinderen mogen pas op tweejarige leeftijd tegen de mazelen worden geïmmuniseerd. Tot 3 van de 1000 baby's die met de ziekte zijn geïnfecteerd, overlijden aan ernstige gevolgen zoals long - of hersenontsteking, legt de BVF uit. Zelfs lang na de infectie kunnen kinderen nog steeds overlijden aan een lange-termijn-episode, de zogenaamde subacute scleroserende panencefalitis (SSPE). Het vernietigt de hersenen.



Informatie over vaccinatie tegen mazelen



Specialistisch artikel over SSPE in Duitsland (NL)

Popular

Recent Posts

Blogarchief