Laat cavia's na castratie achterwege

Ongewenste nakomelingen zijn altijd moeilijk met gekooide dieren. Daarom moeten de dieren zo vroeg mogelijk worden gecastreerd. Maar pas op: zelfs na de procedure moeten de eigenaren hun dieren een paar weken apart houden. is Als een man met een cavia gecastreerd is, moet hij alleen worden hersteld. Als je zijn cavia wilt castreren, kun je dit het beste doen als het dier ongeveer drie weken oud is. Na de interventie, echter, zouden de eigenaars wat tijd moeten toestaan, de brancheorganisatie beveelt huisdierbenodigdheden aan.



Zodat er geen ongewenste nakomelingen zijn, moet het geld ongeveer zes weken na castratie gescheiden blijven van de vrouwtjes. De experts zeggen echter: Over het algemeen is het beter om mannetjes en vrouwtjes uit elkaar te houden - dan bewaar je ook de castratie. Het wordt aanbevolen om meerdere cavia's van één geslacht bij elkaar te houden.



Tip voor de winter: Cavia's kunnen zelf geen vitamine C produceren. Daarom hebben ze vaak last van scheurbuik. In de winter kan het daarom goed zijn om de knaagdieren naast voedsel ook vitamine C te geven, adviseert de Dierenartsenvereniging voor Dierenwelzijn. In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de dieren veel vitamine C via het dieet absorberen - dat wil zeggen vers voedsel.



En: het maag-darmkanaal van cavia's is erg gevoelig. Verkeerd voedsel, zoals nat gras of koolbladeren, kan ernstig ongemak en zelfs fataliteit veroorzaken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief