Laat je gedachten weer gaan

Om je gedachten vrij te laten ronddwalen, ontspant dat de geest. Als je echter gaat piekeren, is het belangrijk om de gedachten weer los te laten. e Het is belangrijk om de gedachten bewust weer los te laten.

Ga zitten en laat je gedachten afdwalen - dat werkt meestal goed en ontspannen. De geest kan worden opgeruimd in de zogenaamde Mind Wandering, legt Günter Hudasch, voorzitter van de Vereniging van Mindfulness-leraren MBSR-MBCT, uit.



Als iemand echter te veel geeft aan een vrije associatie, kan het voorkomen dat hij gaat broeden en problemen krijgt. In dat geval verliest de persoon zijn autonomie, waarschuwt de mindfulness-coach. Daarom is het belangrijk om niet alleen toe te laten dat gedachten komen, maar ook om ze weer bewust los te laten.



Als je je eigen gedachten volgt, moet je jezelf altijd afvragen: is dat goed voor mij? Veel mensen bijvoorbeeld hebben de neiging om om constant te vergelijken, zegt Hudasch. Dit is vaak ongunstig omdat je jezelf devalueert. In deze gevallen moet men bewust proberen de film te veranderen, zoals Hudasch zegt. Dit is mogelijk door te focussen op de ademhaling. Als je vastzit in een denkcarrousel, kun je ook naar yoga gaan. Het beoordelen van de waarneming van het lichaam is erg goed om gedachten te laten verdwijnen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief