Lage rugpijn kan ook psychologisch zijn

Veel mensen hebben last van rugpijn. Dit is niet altijd te wijten aan een verkeerde beweging of orthopedische ziekte. De klachten kunnen ook psychologische oorzaken hebben. rückenschmerzen können auch bei psychischen belastungen auftreten. Rugpijn kan ook optreden bij mentale stress.

Stress, angsten, problemen op het werk - dit kan rugpijn veroorzaken. Patiënten moeten dergelijke factoren overwegen als ze zogenaamde niet-specifieke lage-rugpijn hebben, die niet te wijten is aan een organische oorzaak zoals een ontsteking.



Hoe gespannen iemand ook is, beïnvloedt het succes van een therapie. Dit verklaart de Duitse vereniging voor orthopedie en orthopedische chirurgie (DGOOC). Stress kan vaak worden veroorzaakt door ontspanningstechnieken. Prof. Bernd Kladny, secretaris-generaal van DGOOC, beveelt autogene training of progressieve spierontspanning aan volgens Jacobson. Sommige mensen weten niet eens wat ze moeten doen als je zegt "laat het los". Progressieve spierontspanning kan u helpen om te leren onderscheid te maken tussen ontspannen en opnieuw zijn.



Niet iedereen is echter dol op ontspanningstechnieken. Er zijn mensen die veel beter herstellen tijdens het joggen of fietsen, zegt Kladny. Uiteindelijk moet iedereen dat zelf ontdekken. Het is belangrijk dat de patiënt verandert van behandeld worden naar acteren, benadrukt de orthopedisch chirurg.



Als blijkt dat iemand psychische problemen heeft die hij niet zelf kan oplossen, moet een psychiater of psychotherapeut worden ingeschakeld.

Popular

Recent Posts

Blogarchief